Tjestenina Penne Tricolore s umkom od paradajza i rikote

Tjestenina Penne Tricolore s umkom od paradajza i rikote
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    11 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Korak 2

U velikoj tavi sa neprijanjajućim dnom zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte papriku i pržite dok ne omekša.

Korak 3

Dodajte umak s paradajzom i rikotom i maknite s kola.

Korak 4

Dodajte ocijeđenu tjesteninu, izmiješajte i ukoliko je potrebno dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.

Korak 5

Dodajte parmezan i poslužite.

Korak 6

Ne zaboravite da nas pratite na Instagramu njam.ba za svakodnevnu inspiraciju i još ukusnih recepata. Voljeli bismo čuti šta mislite o ovom receptu, pa svakako ostavite komentar i javite nam kako Vam se dopao.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!